Volejbalisti Galatasaray zdolali UNICEF 3:0 v 1.zápase Challenge Cupu

15.11.2012 Celý región

Istanbul 15. novembra (TASR) - Volejbalisti Volley Teamu UNICEF Bratislava prehrali vo štvrtok v prvom zápase 2. kola Challenge Cupu v Istanbule s domácim Galatasarayom 0:3.

Odvetný zápas, v ktorom sa rozhodne o postupujúcom do 16-finále je na programe vo štvrtok 22. novembra o 19.00 h v HANT Aréne.

Favorizovaní domáci hneď od začiatku zobrali kontrolu nad zápasom do vlastných rúk. Rýchlo získali vedenie 5:1 a aj keď UNICEF stiahol na dva body (6:4), vedenie Turkov aj ďalej narastalo a set bez problémov doviedli do vedenia 1:0. V druhom sete síce hostia viedli 2:1, lenže hráči Galatasarayu rýchlo otočili a aj keď Bratislavčania tentoraz vzdorovali tuhšie, set sa stal korisťou domácich. V treťom, najvyrovnanejšom sete s výnimkou stavu 5:1, držali hráči VT s domácimi krok a ich vedenie bolo s blížiacim sa záverom len o jeden bod (22:21, 23:22), no tí si koncovku postrážili.

Challenge Cup, 2. kolo, 1. zápas:

Galatasaray Istanbul - Volley Team UNICEF Bratislava 3:0 (14, 18, 22)
71 minút
rozhodovali Amasiadis (Gr.) a Janakiev (Bul.)
200 divákov

"Myslím si, že našim najväčším problémom bol obrovský rešpekt pred súperom. Jeho sila nebola až taká veľká, ako napovedá konečný výsledok, ale ten prílišný rešpekt pred súperom výsledok ovplyvnil. Verím, že v domácej odvete to bude iné, že hráči si z tohto zápasu zoberú ponaučenie," povedal pre TASR manažér klubu Branko Pistovič.
 

Vyberte región